Jubileum

2010: Jubileum Excelsior 125 jaar

Op 25 februari 2010 bestond ons koor 125 jaar.  Deze bijzondere gebeurtenis hebben wij gevierd met een feestelijke jaarvergadering en een overheerlijke brabantse koffietafel, op 27 februari is een receptie gehouden, die heel druk bezocht werd, tijdens deze receptie is onze toenmalige voorzitter, mevrouw Koosje Groeneveld door Burgemeester N. Kleijngeld uit Waalwijk, geridderd in de orde van Oranje Nassau, een komplete verrassing voor haar.
’s Avonds was er voor iedereen een overheerlijk buffet en aansluitend een feestavond, beide dagen zijn een groot succes geweest. T.g.v. ons jubileum worden dit jaar 2 concerten gegeven, op zaterdag 6 maart een jubileumconcert en op 30 oktober een concert met de plaatselijke koren, beide concerten vinden plaats in de Hervormde Kerk van Sprang.  Het beloofd een leuk jaar te worden. 125 jaar Excelsior, dat is een uniek gebeuren.  In Sprang-Capelle is Excelsior de oudste vereniging en daar zijn we trots op.
excelsior1936_copy2

Deze foto is gemaakt op 25 februari 2005.

groep_oud

Onderstaande foto lijkt oud, maar komt uit het “Brabants Dagblad” van 24 febr. 2005.
Dit waren de 5 leden van de evenementencommissie, t.w.  Bert van Zelst – Rien Lagerwerf – Joke Haverhals – Riet Verhoofstad en Rina van Garderen.
De evenementencommissie is in februari 2012 opgeheven.  Evenementen en acties worden vanaf 10 februari 2012 door de leden zelf uitgevoerd.
krantenfoto